Dresden – mesto, ki ne izda zgodovine

h1 5.07.2012 ob 20:16

Zadnji vikend v juniju sem skupaj s standardno potovalno ekipo preživela v Dresdnu. Mesto je bilo v drugi svetovni vojni povsem porušeno. Danes ima povsem drugačen izgled. Nikjer ni moč zaslediti težkih časov. Vse stavbe so prenovljene točno v takem stilu kot so izgledale pred vojno. Brez vednosti o bombandiranju mesta,  ne bi nikoli uganil, kaj se je dogajalo z Dresdenom, saj dobro skriva resnico.

Potovanja na Erasmusu niso nikoli samo potovanja in nikoli niso samo ogled turističnih znamenitosti. Prva znamenitost je bila vožnja z vlakom. Ali ste vedeli, da prestižni DB ni navdušen nad klimo? Pet ur vlaka brez klime! Tega ne zmore niti Mastercard :) Druga znamenitost je bil naš hostel – barka, čoln, ladja. Izberite si pravo besedo za tole zadevico:

Tretja znamenitost Dresdna je bila zasidranost našega hostla, direktno nasproti nočnega kluba z brezplačno uporabo bazena :) Ponoči si sicer imel občutek, da spiš sredi plesišča zaradi glasne glasbe, a ko nam je bilo podnevi vroče, se nismo branili njihove ponudbe.

To je bil naš zadnji vikend z izleti. Nekaj znamenitosti si bomo sicer še ogledali, a prava potovanja so se zaenkrat zaključila. Zdaj vsi garamo pred računalniki in pišemo seminarske naloge ali se učimo za izpite. Pri srcu pa nas štihne vsakič, ko se spomnimo, kako blizu je dan odhoda domov. Naj še trajaaaaa :)

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !